Система автоматизації дифузійного відділення
Система автоматизації дифузійного відділення призначена для автоматичного управління процесом висолоджування бурякової стружки і підтримки регламенту роботи основного і допоміжного обладнання, яке використовується для проведення даного технологічного процесу в цукровому виробництві.
Система автоматизації дифузійного відділення включає в себе контроль і регулювання основних параметрів: від бункера буряку дифузійного відділення до переддефекатора станції очистки соку, включно підготовку живильної води для дифузійного апарата.
Найважливішим завданням автоматизації дифузійного відділення є підтримка матеріального балансу дифузійного апарата, що в свою чергу забезпечує не тільки нормальне функціонування устаткування буряко-переробного відділення, а й отримання оптимальних для конкретних умов концентрації сухих речовин в дифузійному соці і втрат цукру в жомі. У зв’язку з цим важливого значення набуває коефіцієнт відкачування, що визначає відношення кількості відкачуваного з дифузійного апарату соку до кількості надходження в нього бурякової стружки.
Система автоматизації забезпечує:
- Контроль рівня в бункері буряку.
- Автоматичне керування бурякорізками, приводами дифузії.
- Управління подачею живильної води в співвідношенні до витрати стружки.
- Стабілізація відкачування з дифузії по витраті соку.
- Підтримання рН живильної води.
- Автоматична подача антисептика.
- Регулювання температури по зонам дифузійного апарата.
- Контроль та регулювання різних технологічних параметрів (підігрівачі, рівні в збірниках тощо).
Системи були впровадженні на наступних підприємствах:
- 2006 рік: Тальнівський цукровий завод
- 2006 рік: Цибулівський цукровий завод
- 2007 рік: Ланівський цукровий завод
- 2011 рік: Бужанський цукровий завод
- 2012 рік: Іваньківський цукровий завод
- 2012 рік: ТОВ “Заплазький цукровий завод”
- 2014 рік: SC”MAGT VEST”SRL Молдова